Shaorma de pui la farfurie

de Isabel in Mancaruri cu carne, 12 Noi 2013 | 10127 vizualizari

 

Nemaipomenit de buna mai ales ca e facuta in casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe pui
  • 1 kg cartofi
  • 5-6 catei de usturoi
  • o ceapa
  • o rosie mare
  • 3 felii branza de vaca
  • varza(200g)
  • 3 lg maioneza ligt
  • 300 g smantana (20% grasime)
  • piper
  • cimbru
  • delicat legume
  • castraveti in otet
  • gogosari in otet
  • ulei pt prajit
  • ketchup
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de pui la farfurie:

Spalam si curatam cartofii,ii taiem feliute nu prea subtiri si punem la prajit in uleiul incins si presaram o lingurita delicat.

Spalam si dezosam pulpele de pui si incercam sa le facem sa arate ca niste filete si le ungem cu putin piper,delicat si cimbru si intr-o tigaie frigem filetele fara ulei sau doar unsa putin tigaia.

Cand cartofii s-au prajit ii scoatem intr-un vas tapetat cu prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei si la fel procedam si cu puiul.

Pana se prajesc facem sosul.

Pisam usturoiul, adaugam condimentele dupa gust si amestecam bine,apoi punem maioneza si din nou amestecam si in final smantana amestecand bine.

Tocam varza,ceapa,castravetii si gogosarii si ii asezam frumos pe farfurie pe rand nu amestecat.

Taiem si puiul cubulete mici si il portionam pe farfurii,punem pe farfurii si cartofii.Pe deasupra t punem sos si ketchup dupa preferinta,apoi asezam peste cate o felie de branza si 2-3 rondele de rosie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am decis sa fac shaorma in casa dupa cateva esecuri cu cele cumparate care mereu aveau cate ceva in neregula,ba puiul crud,sau prea condimentate,asa acasa o fac dupa gustul meu si mult mai sanatos.Se pot pune toate acestea in lipii cumparate sau facute in casa nu neaparat la farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de pui la farfurie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

13.11.2013, 13:24

laura_n 1

13.11.2013, 15:17

the best

Isabel 1

13.11.2013, 23:12

sti cum o faci asa o mananci...ce cumperi nu esti sigur din ce ..cu ce e facuta...pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Shaorma